A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes,és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz.
Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
Összetevők: kölesliszt (88 %), ivóvíz, útifű maghéj liszt, kurkuma
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony fokozaton 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Tápérték 100g termékben: | |
Energia: | 1382kJ/327kcal |
Zsír: | 2,6g |
-amelyből telített zsírsavak: | 0,5g |
Szénhidrát: | 63g |
-amelyből cukrok: | <0,5g |
Rost: | 5,6g |
Fehérje: | 9,5g |
Só: | <0,01g |