Schär gluténmentes termékek

Schär termékek: gluténmentesben a legjobb
Amikor a hagyomány találkozik a szakértelemmel: élvezd a gluténmentes életet a Schär-rel!

A Schär-nél büszkén kimondhatjuk, hogy a gluténmentes termékek terén mi vagyunk a legjobbak. Már több, mint 35 éve határoztuk el magunkat arra, hogy kihozzuk a maximumot a gluténmentes alapanyagokból, hogy gluténérzékenyként is örömmel teli életet élhess. Sok erőforrást szánunk a csúcsminőségű gluténmentes termékek kutatására, fejlesztésére és termelésére. Minden termékünk természetesen gluténmentes összetevőkből készül, amikkel kiegyensúlyozott diétát követhetsz. Minőségi sztenderdjeink, amiket a házon belüli kutató csapatunk is támogat, az egész ipar számára irányadóak.Nálunk az egészség és az életminőség elválaszthatatlan egymástól. Termékeink, és az egész termelési láncunk 100%-ban gluténmentes: garantálni tudjuk mind az élvezetet, mind pedig a változatos étrendet! A Schär-nél teljes mértékben támogatjuk az egyéni táplálkozási igényeidet, a világon a legszélesebb, márkás gluténmentes termékek választékával.

A Schär története: úttörő a gluténmentes élet minőségének javításában

Európa kedvenc gluténmentes márkája egy dél-tiroli városban, Merano-ban született, egy kicsi drogériában. Napjainkban a Schär a lehető legjobb partner egy gluténmentes diéta és életmód fenntartásában. Minden nap rengeteget dolgozunk érted: elkötelezettek vagyunk a kutatásban, az oktatásban, és egyéb szolgáltatásokban is, amelyeknek közük van a cöliákiához vagy a gluténérzékenységhez.Maga a Schär márka 1922-ben látta meg a napvilágot, és a kezdetekben gluténmentes csecsemőtápszerekből állt a választék, amiket Innsbruck főorvosa, Dr. Anton Schär fejlesztett ki. Amikor Ulrich Ladurner 23 évesen átvette a szüleitől a drogéria vezetését, már nagyon érdekelték a gluténmentes termékek. Így hát hozzáadta őket az üzlet kínálatához, 1979-ben pedig már az egész márka az ő tulajdona volt. Elejétől fogva hitt ezeknek a termékeknek a potenciáljában, mivel a vevőivel folytatott beszélgetések során hamar rájött, hogy nem volt igazán megfelelő étel azoknak, akiket érintett a cöliákia. Ezért ettől fogva a gluténmentes ételek kínálatára szakosodott: 1981-ben be is lépett a piacra a Schär márkával.„A gluténmentes termékek kérdése az elejétől fogva elbűvölt engem. Amikor hivatalosan is elintéztem a cég bejegyzését 1981-ben, még fogalmam nem volt arról, hogy milyen mértékben bontakozik majd ki a cöliákia témája. Azt gondoltam, hogy egy ez egy réspiac. Ugyanakkor nálam sosem az volt a döntő faktor, hogy mekkora maga a piac, hanem, hogy milyen erős volt a fogyasztói szükséglet, és, hogy mit tehetek az emberekért. Ez az alap érték máig megmaradt a cégnél: mi minden nap a maximumot nyújtjuk vásárlóinknak.”

A gluténmentes ételeket forradalmat indítanak a piacon

35 évvel ezelőtt viszonylag alacsonyabb volt a cöliákia diagnózis. Alapvetően az étel intolerancia közel sem számított olyan elterjedt témának, mint napjainkban. Azonban ahogy teltek az évek, egyre csak nőtt az érdeklődés és a kereslet a gluténmentes receptek iránt.A legfrissebb becslések szerint 100 emberből 1 érintett cöliákiában. Mai napig az egyetlen kezelési módszer rá a szigorú, élethosszig tartó gluténmentes diéta. Régebben egy gluténmentes étrendet leginkább olyan egyszerű receptekből állítottak össze, amelyek rizst, kukoricát vagy krumplit tartalmaztak. A Schär viszont fokozatosan egyre több gluténmentes terméket vezetett be a piacra, mint például a keksz és a liszt.Ez afféle forradalom volt a gluténérzékenyek számára: ahogy nőtt a gluténmentes termékek választéka, egyre inkább javulhatott az életminőségük is. Végre valaki előállt egy megfelelő megoldással: olyan gluténmentes ételek, ami a táplálkozástudomány szerint is megfelelnek egy ember igényeinek. A Schär a mai napig tudja biztosítani a legnépszerűbb ételek gluténmentes változatát. Ízben, illatban, kinézetben, és állagban szinte ugyanolyanok, és teljesen zökkenőmentesen beilleszthetők a napi rutinba. A Schär termékei között egészséges készételek is találhatók.

Egy házon belüli kutató csapat a minőségi gluténmentes termékekért

Az elejétől fogva világos volt, hogy csak a legjobb minőség garantálhatja a finom ízeket és a 100%-ban gluténmentes termékeket. Ebből adódóan sokkal egyszerűbb is egy gluténérzékenynek betartania a diétáját és jobb életminőséget elérni. Ezért is törekszünk a Schär-nél nap mint nap a lehető legjobb minőségre. Már nagyon korán létrehoztuk saját termékfejlesztési osztályunkat. A kezdetekben egy ambiciózus mesterpék volt felelős azért, hogy tökéletesítse és szélesítse a Schär termékek választékát. Később ezt a munkát már élelmiszeripari-technikusok végezték. A Schär-nél mindig is szoros együttműködésben dolgoztunk táplálkozási szakértőkkel, orvosokkal, és cöliákia egyesületekkel.A fejlődő tudomány és a kereslet növekedése odavezetett, hogy 2003-ban a megnyitottuk saját kutatólaborunkat is Triesztben. Rendszeresen összegyűl egy nemzetközi szakértőkből álló tudományos bizottság: orvosok, gasztroenterológusok, és táplálkozási szakértők vizsgálják holisztikusan a cöliákiát/gluténérzékenységet. Egymásnak adnak tanácsokat és információt a tünetek és a diagnózis módszereinek változásairól: hosszú távon így szeretnénk csökkenteni a diagnosztizálatlan cöliákiások arányát. Megállapításaikat szakmai előadásokban és folyóiratokban teszik közzé, hogy a lehető legnagyobb tudás tárházat hozzák létre a cöliákia tanulmányozásában érdekelt felek számára, mint például háziorvosoknak, dietetikusoknak, és sok más szakmai csoportnak.

forrás: www.schaer.com