Ismerjétek meg cukorhelyettesítőink széles választékát! III.

Kókuszvirágcukor: tényleg kevésbé hizlal, mint a kristálycukor?

Milyen előnyei vannak a kókuszvirágcukor fogyasztásának?

És mi a helyzet a hátrányokkal?

Kókuszvirágcukor: kevésbé hizlal?

A kókuszcukor – más néven pálmacukor – a kókuszvirág nektárjából készült természetes édesítőszer. Kalória- és szénhidráttartalma közel azonos a hagyományos kristálycukoréval. Más szempontból viszont többre képes, mint a répacukor. Természetes prebiotikum. A kókuszcukor inulint tartalmaz, ami természetes prebiotikumként támogatja a bélrendszer egészségét, segít megelőzni a vastagbélrák kialakulását, a vércukorszint ingadozását, gyorsítja zsíranyagcserét, ily módon megelőzi az elhízást. Egy, a Diabetes & Metabolism Journal című szaklapban ismertetett kutatás eredménye szerint az inulin a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának rizikóját is csökkenti.

Egy másik, az ASEAN Food Journal című szakmai lapban megjelent tanulmány szerint a kókuszcukor 71%-a szacharóz, 3%-a glükóz és 3%-a fruktóz. Más szóval közel 80%-a valójában cukor, a tápanyagok, az inulin és az antioxidánsok teszik ki a fennmaradó 20%-ot. Alacsony glikémiás index A Nutrition Research című szakmai folyóirat egy korábbi tanulmányában összehasonlították a kókuszcukor és a hagyományos répacukor vércukorszintre gyakorolt hatását.

Az eredmények azt mutatták, hogy a kókuszvirágcukor nem emelte meg olyan hirtelen a vércukorszintet, tehát glikémiás indexe alacsonyabb, körülbelül 35.Mindezek ismeretében mondhatjuk, hogy a kókuszcukor segíti a fogyókúrát, a hagyományos kristálycukornál jobb alternatíva. Ugyanakkor nem fogyasztható korlátlan mennyiségben.

forrás: femina.hu

Love Diet Kókuszvirág cukor 500g